Pori Energiasta ei kannata osaakaan myydä

PORI Energia on sata prosenttisesti Porin kaupungin omistama yhtiö. Yhtiön omistus on ollut kannattava, koska se on tuottanut kaupungin kassaan miljoonia euroja vuodessa. Jokainen euro on tullut tarpeeseen.

Kasvusopimuksen merkittävät linjaukset puhuttavat. Kasvua kaupunkiin tarvitaan, mutta houkuttelevuus tänne muuttamiseen pitäisi löytyä palloiluhallia enemmän luotettavasta ja kohtuuhintaisesta kunnallistekniikasta.

Talotekniikan asiantuntijana minua kiinnostaa asumismukavuuden löytämisessä huomattavasti enemmän puhdas juomavesi, jätevesiratkaisut, lämpöenergian saatavuus ja sähkön toimitusvarmuus, koska niitä palveluja tarvitsen joka päivä.

PUHTAAN energian investoinnit laittavat mietityttämään. Tuulivoimantuotannossa on ongelma, kun tuotetta on paljon tarjolla, siitä ei saa hintaa. Sitten kun tuotteesta saisi hintaa, sitä ei ole.

Epäilen tuulivoimabuumin kaatuvan pian omaan mahdottomuutensa. Valtiokaan ei sitä enää subventoi. Kansainväliset sijoittavat ovat jo nyt perääntyneet, koska näkevät tuulivoimahankkeille suuren sijoitus riskin. Enkä ihmettele.

Pidetään porilaisten nykyinen energiantuotanto ja sähkön toimitusvarmuus jatkossakin omissa käsissä. Maailma on nyt liian epävakaa globalisoiville toimijoille. Case Carunasta pitäisi oppia jotain. Pori Energiasta ei kannata osaakaan myydä.

Maria Rautanen
varavaltuutettu (kok.)
diplomi-insinööri, yrittäjä
Pori


Kirjoitus on julkaistu Satakunnan Kansassa 1.3.2024
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000010261292.html

Vastaa